Access Consciousness

Natuurlijk noem ik hier als eerste Access Consciousness (AC). AC is zo’n 25 jaar geleden opgericht door Gary Douglas, een Amerikaanse zakenman die ongelukkig was met zijn leven en die na een blauwe maandag bij Scientology te hebben rondgehangen uiteindelijk in zijn zoektocht terecht kwam bij nieuwe vormen van spiritualiteit. Zo ontdekte hij dat hij verheven meesters kon channelen en daar was hij een tijd gelukkig mee. Tot hij steeds sterker het gevoel kreeg dat hij nog niet gevonden had waar hij voor op de wereld was gekomen. Zo is hij vragen gaan stellen aan het universum, vragen als: hoe kan het beter?

Vrij snel daarna werd hij gevraagd te channelen voor een masseur en zo kreeg hij de eerste boodschap over 32 punten op het hoofd. En zo zijn de Bars geboren. En die 32 punten zijn ze gaan vasthouden, zoals gezegd werd, en de rest is geschiedenis. Mensen begonnen meteen te ervaren wat dat deed. Vervolgens is hij dat gaan leren aan anderen en Access Consciousness was ontstaan.

Daar zou het voor veel mensen zijn gestopt. Een geweldige methode ontdekken en die de wereld inbrengen. Maar Gary Douglas had iets ontdekt dat misschien nog wel belangrijker was dan de Bars….hij had ontdekt dat vragen stellen het creatieproces aanstuurt. Hij had gevraagd: hoe kan het beter? En de Bars dienden zich aan. Om een lang verhaal kort te maken: dat is hij blijven doen.

Na elke nieuwe ontdekking is hij blijven vragen…hoe kan het nog beter. Niet uit ondankbaarheid, maar uit pure verwondering over wat er allemaal mogelijk blijkt te zijn als je je opent voor nieuwe werkelijkheden. zo zijn er vandaag de dag tientallen tools en meer dan 50 verschillende lichaamsprocessen ontwikkelt en ontdekt, allemaal gericht op het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Wil je meer weten over de verschillende lichaamsprocessen, klik dan op deze lijst.

Je kunt natuurlijk ook meer informatie over Access Consciousness  lezen op de website: